Politiekeurmerk Veilig Wonen

pkvw

Inbraak!   Bent u het volgende slachtoffer?

Doorgewinterde criminelen, altijd op zoek naar een buit - die ze onder alle omstandigheden weten te bemachtigen”…                                                                                                          

…Dat is het beeld dat veel bewoners van inbrekers hebben. Niets blijkt echter minder waar. De meeste inbraken worden nog steeds gepleegd door gelegenheidsinbrekers, die vaak niet meer dan een paar straten verderop wonen. De laatste jaren signaleert de politie echter ook een opkomst van (vooral) jeugdigen die in groepsverband inbreken en minder bang lijken te zijn om door bewoners of buren ‘gesnapt’ te worden. Tevens lijkt ook de mobiliteit van sommige inbrekers toe te nemen. Zij opereren steeds vaker verder van huis.

Hoe kiest een inbreker een woning uit en hoe komt hij daar binnen? Dit zijn belangrijke vragen wanneer u uw woning wilt beveiligen tegen inbraak. Ongeveer tachtig procent van de woninginbraken wordt gepleegd door zogenoemde gelegenheidsinbrekers. Zij bereiden weinig tot niets voor, kiezen voor snel succes en zo min mogelijk risico’s. Slecht verlichte buurten met ( veelal onverlichte) achterpaden hebben hun voorkeur. In buurten waar veel wordt ingebroken is er vaak sprake van verouderd hang- en sluitwerk. Het liefst slaan deze inbrekers toe in hun eigen woonomgeving, omdat ze daar de vluchtwegen goed kennen en niet opvallen als ‘vreemden’.

Aanwezigheid van ‘makkelijke buit’

De inbrekers hebben geen voorkeur voor een bepaald type woning. Zolang de buit maar goed is. Als de buit in het zicht ligt, zoals een laptop, mobiele telefoon, sieraden, etc., weet de inbreker dat zijn kraak wat gaat opleveren. Het gezegde ‘de gelegenheid maakt de dief’ is in deze tijd nog steeds van toepassing. Een andere belangrijke overweging die de inbreker maakt, is of de woning makkelijk te naderen en te kraken is. Donkere gevels, opklimmogelijkheden, een niet goed gesloten deur of raam; het zijn allemaal zaken die uw woning een aantrekkelijk doelwit maken. De meeste gelegenheidsinbrekers haken af als ze niet binnen enkele minuten de woning binnen kunnen komen. Hun grootste angst is om gezien of gehoord te worden. U bewijst uzelf en uw buren dan ook een grote dienst door alert te zijn wanneer u buiten iets verdachts ziet of hoort.                                                  Bij verdachte situaties belt u dus 112

Maak uw woning onaantrekkelijk

Verder is het zaak uw woning voor inbrekers zo “onaantrekkelijk” mogelijk te maken. Dit kan door preventieve maatregelen te nemen. Zorg voor goede (schemergeschakelde-) verlichting bij de deuren van uw woning. Voorzie de deuren en ramen van goedgekeurde sloten en plaats inbraakwerend beslag met kerntrekbeveiliging op uw deuren. Laat uw sleutels bijvoorbeeld niet slingeren en denk aan het vergrendelen van deuren en ramen óók wanneer u gaat slapen of het huis verlaat. Vergeet dan niet om de sleutels uit de deur- en raamsloten te halen. Wees voorzichtig wat u op sociale media ( het internet ) zet aan informatie. Facebook, Hyves en Twitter zijn goudmijnen voor de inbreker als het aankomt op informatie vergaren. Let ook op de inhoud van uw voicemail. Naast goede sloten, is het belangrijk om opklimmogelijkheden te beperken; leg ladders vast met een slot, zorg voor het wegnemen of beperken van de opklimmogelijkheden.

Goed gebruik preventieve maatregelen

Het toepassen van preventieve maatregelen is één, goed gebruik en het onderhoud ervan is minstens zo belangrijk. Een goed slot dat niet gesloten wordt, verliest zijn kracht. Bedenk dat één enkele maatregel niet volstaat om een inbraak te voorkomen. Het gaat altijd om een samenhang van alle maatregelen.

Kierstandhouder op de voordeur

Sinds kort kunnen wij 3 verschillende, SKG goedgekeurde kierstandhouders leveren voor op de voordeur. Door een SKG goedgekeurde kierstandhouder op uw voordeur te plaatsen en deze dicht te doen op het moment dat u het bezoek aan de voordeur ‘niet vertrouwt’, alvorens de voordeur te openen, voorkomt u op simpele wijze dat ongewenst bezoek uw woning binnendringt. 

 

 

 

Wat kunt u doen om inbraak te voorkomen?

Politiekeurmerk Veilig Wonen  (PKVW)

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) helpt om deze samenhang te realiseren. Wacht niet tot het te laat is, maar neem maatregelen om veilig te kunnen wonen. Als PKVW- erkend bedrijf helpen wij u hier graag bij. Wij kunnen u nog meer specifieke informatie geven over de manier waarop u alle 'inbraakgevoelige' plekken van uw woning kunt beveiligen. De eisen om een volledige beveiliging te bereiken voor het PKVW zijn;

Goedgekeurd hang- en sluitwerk op alle (bereikbare-) deuren die toegang geven tot uw woning, goed zicht op het bezoek aan de voordeur, goedgekeurd hang- en sluitwerk op alle (bereikbare-) ramen en ventilatieopeningen van uw woning, goedgekeurd hang- en sluitwerk op alle (bereikbare-) kelderramen, lichtkoepels en dakramen van uw woning, verlichting bij álle deuren die toegang geven tot uw woning, rookmelders op élke verdieping, organisatorische maatregelen zoals; afsluiten, zichtlijnen, insluiping.

Nationale Beveiligingsrichtlijn (NBR)

Ook met behulp van de Nationale Beveiligingsrichtlijn bent u nu in staat om uw woning doelmatig te beveiligen. Hierbij is sprake van de strikt noodzakelijke maatregelen met een aantal aanbevelingen.

De maatregelen om te beveiligen volgens de NBR zijn;

Goedgekeurd hang- en sluitwerk op alle (bereikbare-) deuren die toegang geven tot uw woning, goedgekeurd hang- en sluitwerk op alle (bereikbare-) ramen en ventilatie-openingen van uw woning, goedgekeurd hang- en sluitwerk op alle (bereikbare-) kelder-ramen, lichtkoepels en dakramen van uw woning, tenminste één rookmelder op een centrale plaats in de woning (bij voorkeur slaapverdieping), organisatorische maatregelen zoals; afsluiten, zichtlijnen, insluiping voorkomen.

Aanbevelingen bij de NBR (dus géén eis) zijn;                                                   

Goed zicht op het bezoek aan de voordeur én verlichting bij álle deuren die toegang geven tot uw woning.

Als NBR- erkend bedrijf kunnen wij u hier alle informatie over geven en zo, samen met u, alle 'inbraakgevoelige' plekken van uw woning beveiligen.

Certificaten, raamstickers en Verklaringen van Gedeeltelijke Beveiliging.

Indien u uw woning volledig heeft beveiligd volgens de eisen van het PKVW, ontvangt u een Certificaat én 2 raamstickers voor uw woning.

Heeft u uw woning voorzien van de inbraakpreventie maatregelen van de NBR, dan ontvangt u ook een Certificaat en 2 raamstickers voor uw woning. Heeft u niet alle maatregelen, maar slechts een deel aangebracht volgens de NBR, dan bestaat de mogelijkheid om een  “Verklaring van gedeeltelijke beveiliging” te ontvangen, waarmee wordt aangegeven wélke gevelelementen wél zijn beveiligd.

Voordelen voor u;

Een Veilige Woning …. en mogelijk korting op verzekeringspremies voor uw inboel- en/of opstalverzekering

Door een kopie van de genoemde certificaten (PKVW en NBR) op te sturen naar uw verzekeringsmaatschappij, kunt u in aanmerking komen voor een korting op uw inboedel  en/of opstalverzekering. Belangrijker is echter dat u wéét dat uw woning veilig is en dat u er zoveel als mogelijk is, aan heeft gedaan!

Meer weten?  Wij zijn u graag van dienst.   Veilig Wonen….we doen het sámen!

CB&V gecertificeerd bedrijf:    KOELEMIJ IJZERHANDEL

                                                                                                                                                  

PKVW NIEUWS

KOELEMIJ IJZERHANDEL

A. KOELEMIJ
PREVENTIEADVISEUR
KEURMEESTER

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Beveiligingswijzer met alle productenGekeurd door koelemij IJzerhandel
CC&V over het keurmerk

Erkend NBR bedrijf
Nationale beveiligings richtlijn

PKVW

CB&V - consument - BB

KOELEMIJ IJZERHANDEL PKVW KEURING

 

Consument - Bestaande Bouw

 

U heeft een woning die ouder is dan 2 jaar na oplevering. Men spreekt binnen Politiekeurmerk Veilig Wonen® dan over Bestaande Bouw.

Uw mogelijkheden met het keurmerk:

Het preventieadvies:
U
kunt een gratis preventieadvies aanvragen bij een PKVW-erkend bedrijf. Voor een preventieadvies mogen geen kosten in rekening worden gebracht. Bespreek dit vooraf met het erkend PKVW bedrijf.

Offerte:
Het
PKVW-erkend beveiligingsbedrijf maakt een offerte aan de hand van een PKVW preventieadvies. Het bedrijf dient zaken die extra worden gedaan of afwijkend van de basisbeveiliging worden geadviseerd, te noteren als: OPTIE.

Montage:
Na
montage van de goedgekeurde beveiligingsproducten (opplussen), meldt het PKVW-bedrijf uw woning gereed bij CB&V voor een certificaat. Het certificaat zal door CB&V aan u (of het beveiligingsbedrijf) verzonden worden.

Inspectie en certificaat:
Indien
uw woning in een steekproef inspectie valt, wordt door CB&V contact met het PKVW-bedrijf opgenomen om uw woning door een gecertificeerd inspectiebureau nogmaals te inspecteren. Hieraan zijn voor u geen extra kosten verbonden.

Na goedkeuring van de keurmeester stuurt CB&V u (of het beveiligingsbedrijf) het certificaat Veilige Woning.

Doe-het-zelvers:
Indien
u na een gratis PKVW preventieadvies zelf verbetering(en) aanbrengt aan de woning, mag het PKVW-bedrijf de kosten voor de controle bij de doe-het-zelver in rekening brengen (vastgesteld is maximaal € 50,- voor 2008, incl. BTW en afgifte van het certificaat). Vervolgens is de werkwijze gelijk aan de afhandeling van de inspectie en afgifte van het certificaat bij montage door een erkend PKVW bedrijf.

De mogelijkheid bestaat dat de controle (keuring) een negatief resultaat heeft. Indien u op dat moment toch het certificaat Veilige Woning wilt hebben dan zal, nadat de "fouten" hersteld zijn, een herkeuring moeten plaatsvinden. De kosten hiervan mogen gebaseerd worden op de kostprijs van het PKVW-bedrijf.

Geldigheidsduur

Het  Politiekeurmerk Veilig Wonen® is geldig gedurende 10 jaar.

Bel of mail ons voor een afspraak met een vrijblijvende offerte

Voorbeelden beveiligings artikelen